Σπίτι / Τέχνη / Ντεμπούτο για το 17 Αύγουστος “Μετείκασμα” -Η τελευταία ταινία από αναγνωρισμένη σκηνοθέτης Αντρέι Βάιντα

Ντεμπούτο για το 17 Αύγουστος “Μετείκασμα” -Η τελευταία ταινία από αναγνωρισμένη σκηνοθέτης Αντρέι Βάιντα

ΑΝΤΙΠΡΌΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΩΝΊΑΣ ΣΤΟ ΤΡΈΞΙΜΟ ΓΙΑ ΤΟ OSCAR ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΎΤΕΡΗ ΞΈΝΗ ΤΑΙΝΊΑ 2017

ΜΕΤΕΊΚΑΣΜΑ ΉΤΑΝ ΤΜΉΜΑ ΤΗΣ ΕΠΊΣΗΜΗΣ ΕΠΙΛΟΓΉΣ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΆΛ ΤΟΥ ΤΟΡΌΝΤΟ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΈΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΌ ΦΕΣΤΙΒΆΛ BUZAN.

Αντρέι Βάιντα πέθανε 9 Οκτώβριος 2016, έλαβε ένα τιμητικό Όσκαρ από την Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών στο Χόλιγουντ για τους 50 χρόνια αφιερωμένα στους κινηματογράφους, Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ των Καννών – Οικουμενικό βραβείο Κριτικής Επιτροπής για άνθρωπος σιδήρου (1981), Βραβείο Σεζάρ 1983 -Καλύτερης σκηνοθεσίας για την ταινία Danton – Η διαδικασία της επανάστασης μεταξύ άλλων.

Χτισμένο σας σταδιοδρομία ταινιών, με έμφαση στην πολιτική ιστορία της Πολωνίας, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στον 2ο Παγκόσμιο πόλεμο, ένοπλης αντιπαράθεσης που έπληξε άμεσα τη χώρα, εισέβαλε από τη ναζιστική Γερμανία και η σταλινική Σοβιετική Ένωση στο έτος 1939.

Στην τελευταία ταινία σας, Μετείκασμα, Βιογραφική ταινία που αφηγείται την ιστορία του avant-garde καλλιτέχνη Wladyslaw Strzeminski απεικονίζεται από Boguslaw Linda, που στο αποκορύφωμα της καριέρας σας, με πολυπληθείς τάξεις και λατρεύτηκε από τους μαθητές του στο σχολείο των τεχνών στο Λοτζ, ζωγράφος και ο πατέρας του κινήματος πολωνική δομιστών από τα έτη 1920, Δείτε όλα χτισμένα να διαγραφούν από τη μνήμη της κοινωνίας με την καταστροφή της τα έργα και η δημόσια ταπείνωση από όχι να πάρει μια δουλειά. Και για να ξεπεραστούν όλες οι δυσκολίες που επιβάλλονται από την αναπηρία τους και μια ταραγμένη σχέση με την κόρη σας.

«Ο μαέστρος Πολωνίας Αντρέι Βάιντα αποτίει φόρο τιμής προς avant-garde καλλιτέχνη που υποφέρει από την καταπίεση του didatura» -Τα πιο δημοφιλη

«Αυτό που διακρίνει την πολιτική προσέγγιση της Βάιντα είναι μια θερμή ματιά, απευθύνεται σε άτομα, με τους αδυναμίες και οι αντιφάσεις, και φαίνονται ύποπτες για τις μεγάλες ιδέες, υποσχέσεις και συστήματα. Έτσι σας ταινία ακολουθεί πιο ζωντανοί από ποτέ. " -Rebekah Couto

ΣΧΕΤΙΚΆ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΉ

Αντρέι Βάιντα γεννήθηκε στην 6 Μάρτιος 1926 – e veio a falecer em Varsóvia, ημέρα 9 Οκτώβριος 2016. Βάιντα, foi um diretor de cinema polaco.

Começou a estudar cinema logo após a Segunda Guerra Mundial, na qual participou lutando com a Resistência Francesa, σε 1942.

A história e política da Polônia é dominante em sua obra. Εκτός από το διευθυντή, Επίσης διετέλεσε γερουσιαστής από τη χώρα.

Τον Απρίλιο 2000, Andrzej Wajda doou a estatueta do Óscar honorário que havia ganho naquele mesmo ano ao Museu da Universidade Jaguelônica, em Cracóvia.

Διαφήμιση: Banner Λουίζ Κάρλος ντε Αντράντε Λίμα

Φιλμογραφία του:

1954 – Γενιά (Pokolenie)
1957 -Κανάλι
1958 -Στάχτες και διαμάντια (Πολωνικά: popiół εγώ diament)
1959 -Lotna
1962 – Μια αγάπη στα είκοσι (L ’ à Amour είκοσι Ans)
1969 -Πώληση όλες (Wszystko na πώληση)
1970 -Τοπίο μετά από μάχη (Τελευταία po Krajobraz)
1970 -Το δάσος του σημύδες (Brzezina)
1973 -Γάμος (WESELE)
1975 – Γη της Επαγγελίας (Obiecana γη)
1976 -Ο άνθρωπος από μάρμαρο (Ο άνθρωπος marmuru z)
1978 -Χωρίς αναισθησία (Bez znieczulenia)
1979 -Οι κυρίες του Wilko (Panny z ματ)
1980 -Ο μαέστρος (Dyrygent)
1981 -Iron Man (Ο άνθρωπος żelaza z)
1983 -Danton
1983 -Μια αγάπη στη Γερμανία (Eine Liebe στη Γερμανία)
1988 -Οι Δαιμονισμένοι (Les Possédés)
1990 -Η 200 Τα παιδιά του τον Dr. Korczak (KORCZAK)
1995 -Μεγάλη εβδομάδα (WIELKI tydzien)
1997 -Λείπει κανένας (Panna Nikt)
1999 -Ο κ. Θαδδαίος (Pan Tadeusz)
2002 -Η εκδίκηση (Zemsta)
2007 -Katyn
2009 -Γλυκό άρωμα (Tatarak)
2013 -Ο κύριος Wałęsa
2016 -Μετείκασμα

Βραβεία

Oscar2000 -Έλαβε ένα τιμητικό Όσκαρ από την Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών στο Χόλιγουντ.
Berlim2006 Φεστιβάλ -Έλαβε ένα τιμητικό χρυσό λιοντάρι.
1996 -Έλαβα ένα λιοντάρι στο Silver για τη συμβολή σας στην τέχνη του κινηματογράφου.
BAFTA1984 -Παρέλαβε το βραβείο BAFTA για Danton.
Cannes1981 Φεστιβάλ -Έλαβε το Χρυσό Φοίνικα και το βραβείο της οικουμενικής κριτικής επιτροπής άνθρωπος σιδήρου.
1979 -Έλαβε το βραβείο της οικουμενικής κριτικής επιτροπής για χωρίς αναισθησία.
1978 -Έλαβε το Βραβείο FIPRESCI για ο άνθρωπος από μάρμαρο.
1957 -Έλαβε το ειδικό βραβείο της Επιτροπής για κανάλι.
César1983 βραβείο -Έλαβε το βραβείο στην κατηγορία του καλύτερου σκηνοθέτη για Danton.
Το βραβείο David di Donatello1978- Βραβείο Λουκίνο Βισκόντι.
Moscou1975 Φεστιβάλ -Έλαβε το χρυσό βραβείο από την obiecana γη (Γη της Επαγγελίας).
1971 -Έλαβε το χρυσό βραβείο από Brzezina

ΣΧΕΤΙΚΆ ΜΕ DISTRIBUIDORA

Ο διανομέας αυτός υπέβαλλε στη Βραζιλία για περισσότερα από 25 χρόνια, το Imovision έχει εδραιωθεί ως ένα από το μεγαλύτερο κίνητρο για τις καλύτερες ταινίες, έχοντας κυκλοφορήσει περισσότερα από 300 ταινίες στη Βραζιλία.

Ο διανομέας έχει στον κατάλογο σας επιτεύγματα που κατοχυρώνονται διευθυντές διεθνών και εθνικών, και βραβευμένες ταινίες με το πιο διάσημο Φεστιβάλ στον κόσμο, ως Κάννες, Βενετία, Τορόντο και το Βερολίνο.

Διατηρώντας την εστίασή σας σε ποιότητα τίτλους, ο Imovision ήταν υπεύθυνος για την εισαγωγή στην Βραζιλία διεθνείς κινήσεις και σπάνια εκφραστική κινηματογραφία, όπως η κυκλοφορία δόγμα 95 και του ιρανικού Κινηματογράφου.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Πρωτότυπος τίτλος: POWIDOKI
Κατεύθυνση: Αντρέι Βάιντα
Σεναρίου: Andrzej Mularczyk
Παραγωγή: Ο Michał Kwieciński
Φωτογραφία: PAWEŁ EDELMAN
Έκδοση: Grażyna Gradoń
Μουσική: Andrzej Panufnik
Κοστούμια: Katarzyna Lewińska
Το γένος: Δράμα/βιογραφία
Χώρα: Πολωνία
Έτος: 2016
ΧΡΏΜΑ
Διάρκεια: 98 λεπτά

Ταξινόμηση: ο έλεγχος

Χυτό: Boguslaw Linda, Bronislawa Zamachowska, Zofia Wichlacz

Σύνοψη:

Η μεγάλη πολωνική σκηνοθέτη Αντρέι Βάιντα επιστρέφει με το συναρπαστικό biopic σχετικά με τον καλλιτέχνη avant-garde Wladyslaw Strzeminski, Ποιος ξεπέρασε όλες τις δυσκολίες που επιβάλλονται από τις αναπηρίες τους – Δεν είχε ένα πόδι και ένα χέρι – και επίσης το μίσος, την αδιαφορία και την σκληρότητα απορριφθεί από τις αρχές της χώρας σας να γίνει ένας από τους πιο σεβαστούς καλλιτέχνες του εικοστού αιώνα.

Σχόλια

Ένα σχόλιο

Αφήνω μια απάντηση

Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας δεν θα δημοσιευθεί. Υποχρεωτικά πεδία επισημαίνονται *

*