Edith Rizzo

Edith Rizzo

Edith Rizzo γεννήθηκε στην 03 Μάρτιος 1966, στο Santa Adelia, Σάο Πάολο, Βραζιλία. Με έξι ετών που σχεδίασε σχέδια και δέκα χρόνια έχουν ζωγραφισμένα πορτρέτα.

1979/1983 -Να ενισχύσει το φυσικό χάρισμα Σπούδασε σχέδιο και τη ζωγραφική στο Sesc στο Catanduva-SP.

1984 -Μεταφέρθηκε στο Londrina-Pr, Σπούδασε Μαθηματικά στο UEL – τοπικό Πανεπιστήμιο και, συνέχισε να αναπτύσσει έργα τέχνης σας σε μαθήματα και εργαστήρια.

1988 -Το έτος που έκανε την πρώτη του ατομική έκθεση σας απονεμήθηκε στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

1989/1991 – Μαζί με διάφορους καλλιτέχνες, έγινε μέρος της «Έργο ρίξει από τέχνες και οι τέχνες», εκπαίδευσης και πολιτιστικής παραγωγής χώρο στις πλαστικές τέχνες, ποίηση και το δράμα. Έμαθαν να συνεργαστεί με χάλκινο και αργότερα, με την εξαφάνιση του έργου, μαζί με τα στοιχεία του, δημιουργήθηκε το «Λεωφόρος των καλλιτεχνών», προκειμένου να εκτελέσουν εργασία σε πλατείες, τροχόσπιτα και πολιτιστικές εκδηλώσεις.

1992 – Εγκαταστάθηκε στο ο χωριό του Αβραάμ, στο μεγάλο νησί, Angra dos Reis-RJ, Αναζητώντας έμπνευση σε ένα από τα πιο όμορφα μέρη της χώρας. Πήγε για να δημιουργήσουν έργα με έμφαση στη φύση.

1993 – Ήταν καταλογογραφημένο στο βιβλίο»Πλαστικές Τέχνες Πορτογαλία, Ο καλλιτέχνης, η αγορά σου " από τον Narcizo Martins, από τον Adrian Publishes – Πόρτο / Πορτογαλία.

1999 - Με την καινοτόμο παραγωγή του σε δημόσιο χώρο - ζωγραφική ζωντανά - Σύντομα ανακαλύφθηκε και πήρε συνέντευξη από Xuxa στο γράφημα "Street Artists" στο παιδικό πρόγραμμα της τηλεόρασης Globo – να πάρει περισσότερα από 7 λεπτά που προβλήθηκαν σε εθνικό επίπεδο – και αυτό έκανε το έργο του γνωστό σε εθνικό επίπεδο και η αναζήτηση για την τέχνη του πολλαπλασιάστηκε.

2001 - Ιδρύθηκε το AAPAA με άλλους καλλιτέχνες και τεχνίτες, μια ένωση για την αντιμετώπιση των ενδιαφερόντων τάξεων και της FAVA, τοπική έκθεση χειροτεχνίας.

2002 - Τα έργα του επιλέγονται για απεικόνιση Η ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΑΛΜΑΝΑΚΗ ΤΗΣ ΓΡΑΝΤΗΣ ILHA, του Elias Lins Mello.

Πραγματοποιεί την πρώτη του ατομική έκθεση στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Η επιτυχία της έκθεσης, σε ένα χώρο στο Barra da Tijuca, μεταφέρει τη δουλειά του Edith στον κατάλογο ΤΕΧΝΗ CARIOCA 2002, όπου επιλέχθηκαν τα καλύτερα της χρονιάς.

2003 - Λαμβάνει κριτική από τον καλλιτέχνη Julio Artusi:

«Φάνηκε αδύνατο για έναν καλλιτέχνη να μπορεί να παράγει έργα που θα ενισχύσουν τη φυσική ομορφιά ενός οικολογικού ιερού όπως το Ilha Grande…. EDITH RIZZO, ποιος μένει εκεί, επιτυγχάνει με την εκλεπτυσμένη σουρεαλιστική τέχνη του, απελευθερώνοντας τη φαντασία σας, δείχνοντας στους ανθρώπους την ποιητική του όψη, εμπλουτίζοντας τους υπέροχους πίνακες του, με εικόνες που είναι αληθινά όνειρα…" Julio Artusi »- Angra dos Reis / RJ.

2003 - Μετακόμισε στο Paraty, μια διεθνή έκθεση τέχνης και ίδρυσε ένα στούντιο στο πολιτιστικό και ιστορικό κέντρο όπου συνεχίζει το έργο του, αυξάνοντας το πεδίο εφαρμογής του στο εξωτερικό πωλώντας πίνακες ζωγραφικής στην Ευρώπη, Ασία και Βόρεια Αμερική. Σήμερα υπάρχουν αρκετοί πίνακες που πλαισιώνουν χώρους σε όλο τον κόσμο.

2006 - Ο II ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΑΛΜΑΝΑΚΙ ΤΗΣ ΓΡΑΝΗΣ ILHA, με τους πίνακες του που απεικονίζουν τη θρυλική πλευρά του Ilha Grande.

2009 - Βραβεύτηκε στο Εθνικό Σαλόνι Πλαστικών Τεχνών της Ubatuba στο Σάο Πάολο.

2010 - Ταξίδεψε στην Αργεντινή γνωρίζοντας την τοπική τέχνη.

2011 - Βραβεύτηκε στο Globo TV Gallery στο Rio TV Sul.

2012 - Βραβεύτηκε ξανά από το δίκτυο Globo στο Galeria TV Rio Sul.

Ταξίδεψε στην Πορτογαλία, Η Ισπανία και η Ιταλία, μελετώντας την τέχνη των μεγάλων δασκάλων μεταξύ αυτών Ντα Βίντσι, Μιχαήλ Άγγελος, Καραβάγιο, Ο Πικάσο μεταξύ άλλων.

2013 - Recebeu do consagrado Cartunista Ziraldo uma critica excelente:

Κάποιος να χρωματίσετε όπως αυτό χωρίς master, Κανένα σχολείο, χωρίς ακαδημαϊκή πόρους, χωρίς ξένες μελάνια, χωρίς πινέλα Αγγλικά. Πιστεύει ότι το χρώμα είναι να αναπαράγει, με ταλέντο και συγκίνηση, τι το τοπίο για την πλάτη σας να σας άγρυπνο μάτια. Θυμάμαι όταν εμφανίστηκε στον Αβραάμ, ήσυχο, σιωπηλή, Ζωγραφική Ζωγραφική μικρή παραλία σας. Έχω μερικά από το νωρίτερο κοσμεί τους τοίχους του σπιτιού ο μικρός οικισμός, junto com minha mulher Vilma, que ficou na Ilha, para sempre. Por várias razões pois, os quadros da Edith me comovem tanto. Continue pintando assim, Edith, εσείς, κάθε μέρα, está dominando mais sua técnica. Vou continuar de olho em você e seu trabalho desejando, πάντοτε, muito êxito em suas escolhas.

(Ziraldo criador do Personagem Menino Maluquinho – Critica de 2013)

Edith Rizzo assinatura.

ΑΤΟΜΙΚΈΣ ΕΚΘΈΣΕΙΣ

1988 – Espaço de exposições Branco e Preto Londrina/Pr
1991 – Livraria Contraponto Catanduva/Sp
1991 – Espaço Cultural Shopping Center Catuaí Londrina/Pr
1992 – Espaço Cultural Cornélio Procópio/Pr
1995 – Casa da Cultura Angra dos Reis/Rj
1996 – Casa da Cultura Angra dos Reis/Rj
1996 – Espaço Cultural Shopping Center Canziani Angra dos Reis/Rj
2001 – Galeria Filhos de Gandhi/Amazônia Ouro Preto/Mg
2001 – Espaço Cultural Ceddo Londrina/Pr
2002 – Espaço Cultural Prof. Luiz C. Rocha Catanduva/Sp
2002 – Clube Recreativo Santa Adélia/Sp
2002 – Centro Cultural Univ. Estácio Sá/Barra Tijuca Rio de Janeiro/Rj
2014 – Museu Municipal de Mangaratiba Mangaratiba/Rj

EXPOSIÇÕES COLETIVAS

1988 – Cine Teatro Ouro Verde Londrina/Pr
1988 – Noite dos Premiados Londrina/Pr
1988 – Sahão Palace Hotel Londrina/Pr
1989 – Caixa Econômica Federal Londrina/Pr
1989 – Barracão das Artes e Ofícios Londrina/Pr
1989 – Galeria Ibrahim Presentes Londrina/Pr
1990 – SESC Catanduva/Sp
1990 – Parque de Exposições Ney Braga Londrina/Pr
1990 – Barracão das Artes e Ofícios Londrina/Pr
1991 – Sociedade Rural do Paraná Londrina/Pr
1991 – Espaço Cultural Shopping Center Catuaí Londrina/Pr
1991 – Associação Comercial e Industrial Londrina/Pr
1992 – Centro Cultural Cornélio Procópio/Pr
1992 – Shopping Tupy Galeria Londrina/Pr
1992 – Associação Comercial e Industrial Londrina/Pr
1992 – Pintores Brasileiros, Galeria Caixa de Arte Porto/Portugal
1992 – Pintores Luso-brasileiros, Espaço Cul. Delta Porto/Portugal
1992 – Panorama das Artes Plásticas Luso-brasileiras Porto/Portugal
1992 – Cassino Sol Verde Porto/Portugal
1992 – Galeria Xadrez das Artes Porto/Portugal
1992 – FIAP 92 Porto Galeria de Arte Porto/Portugal
1993 – FIAP 93 Museu Nacional de Lousa Porto/Portugal
1993 – Arte Brasil Edifício Chiado Coimbra/Portugal
1993 – Artes Plásticas Portugal, o Artista seu mercado Espinho/Portugal
1993 – Primavera em Arte no Capitólio Porto/Portugal
1993 – Exposição Luso-brasileira, Galeria de Arte Galeão Paredes/Portugal
1993 – Espaço Cultural Ilha Grande Angra dos Reis/Rj
1994 – VII Encontro de turismo Tereza Valente Angra dos Reis/Rj
1999 – Casa da Cultura Angra dos Reis/Rj
2000 – Casa de Cultura Angra dos Reis/Rj
2000 – Festival de Música e Ecologia da Ilha Grande Angra dos Reis/Rj
2001 – Festival de Música e Ecologia da Ilha Grande Angra dos Reis/Rj
2001 – Casa da Cultura Angra dos Reis/Rj
2001 – VII Mostra de Humor Ecológico da Ilha Grande Angra dos Reis/Rj
2002 – Festival de Música e Ecologia da Ilha Grande Angra dos Reis/Rj
2002 – Cassino das Artes, Cassino Atlântico Rio de Janeiro/Rj
2002 – Casa da cultura Angra dos Reis/Rj
2002 – Linguagens de Arte, Elmi Galeria São Paulo/Sp
2003 – Casa da Cultura Angra dos Reis/Rj
2003 – Coletiva de Inverno Paraty/Rj
2005 – Festival de Artes Plásticas Paraty/Rj
2006 – Festival de Artes Plásticas Paraty/Rj
2012 - 3 Φτερά, um só coração- Sec. de Cultura Paraty/Rj

ΧΩΡΟΙ

1988 – IV Salão Armando Vianna AAPP Rio de Janeiro/Rj
1989 – V Salão Armando Vianna AAPP Rio de Janeiro/Rj
1991 – Salão de Arte de Faxinal Faxinal/Pr
1992 – Mostra Zumbi dos Palmares Londrina/Pr
2003 – XXII EXPOARTE, Colégio Naval Angra dos Reis/Rj
2009 – Salão Nacional de Artes Plásticas Ubatuba/Sp
2011 – Galeria TV Rio Sul Resende/Rj
2012 – Galeria TV Rio Sul Resende/Rj

ΒΡΑΒΕΊΑ

1988 – IV Salão Armando Vianna
1989 – V Salão Armando Vianna
2009 – Salão Nacional de Artes Plásticas de Ubatuba
2011 – Galeria TV Rio Sul
2012 – Galeria TV Rio Sul

OBRAS EM ACÊRVO

  • Câmara Municipal de Guimarães/Portugal
  • Prefeitura Municipal de Santa Adélia/Sp
  • Caixa Econômica Federal de Londrina/Pr
  • Casa da Cultura de Angra dos Reis/Rj
  • Fundação Xuxa Meneguel, Rio de Janeiro/Rj

Energia do Amor.

Δείτε όλα τα έργα τέχνης του καλλιτέχνη στο εικονική gallery.

.

EDITH RIZZO
Paraty – Ρίο Ιανέιρο
Facebook Perfil
Gallery τῆς Ἱστοσελίδος έργα τέχνης
E-mail: edithrizzo@ig.com.br

Σχόλια

Ένα σχόλιο

Αφήνω μια απάντηση

Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας δεν θα δημοσιευθεί. Υποχρεωτικά πεδία επισημαίνονται *

*